Bericht versturen
news

Onderhoudskennis van de installatie van de beneden-de-gatenboring

October 18, 2021

1. Installatie van de eenheid:
①Bereid de rots het boren ruimte voor. De grootte van de ruimte kan volgens het type en de methode worden bepaald om te boren.
②Loodlucht en water (wanneer het water de pijpleidingen voor van de stofverwijdering), aanstekende lijnen, enz. aan de nabijheid van het werkende punt voor later gebruik wordt vereist.
③Volgens de vereisten van het ontwerp van de gatenpositie, verzeker het betrouwbare plaatsen van de boringsinstallatie.

 

2. Inspectie vóór thuiswerk:
①Wanneer het aanvang van het werk, controleer zorgvuldig of de lucht en het water (wanneer het water voor stofverwijdering wordt vereist) pijpleidingen stevig worden verbonden, vooral de verbinding tussen de wind en waterpijpverbindingen en de wind en de waterpijpen moeten vast zijn om overhalen en verwonding te verhinderen. Luchtlekkage en waterlekkage.
②Controle of het apparaat van de oliemist met organische olie is gevuld (het zou niet teveel moeten worden gevuld).
③Controle of de schroeven, de noten, de verbindingen, enz. van elk deel zijn aangehaald, en of het diverse plaatsen vast en betrouwbaar zijn.

 

3. Het boren procedure en het leegmaken methode:
①Wanneer het openen van een gat, eerste boor met een kleine effectenergie, aandrijvingskracht en met lage snelheid om het plaatsen van het boorbeetje te vergemakkelijken. (Wanneer de stofverwijdering wordt vereist, geef een juiste hoeveelheid water om stof) te verminderen wanneer het boorbeetje ongeveer 10 cm, dan gebruik het volledige effect van de luchtdeur, wordt geboord en geschikt de aandrijvingskracht, verhoogt de snelheid (om het lucht-water mengsel in een aangewezen verhouding te houden wanneer het stof) wordt vereist, en uitvoert normale rotsboring verhoogt. Na het boren van een boorpijp, houd de verrichting van de luchtmotor tegen en houd het voer tegen. De pers verzendt lucht en water, opneemt de vork in de groef van de boorpijp van de boorhouder, maakt het omgekeerde van de windmotor, de het glijden plaatbewegingen achteruit, en de verbinding is gescheiden van de boorpijp, en dan wordt de tweede boorpijp aangesloten voor boring, etc.
②Staaf het leegmaken methode: Dit boorstaaf het leegmaken wordt semi-automatisch uitgevoerd, die door de samenwerking van de staaflosinstallatie, de boorhouder en de omkering van de twee vorken en hun luchtmotoren wordt gerealiseerd. Wanneer het leegmaken van de staaf, zich achteruit beweegt de roterende machine. Wanneer de tweede groef van de boorpijp (de groef bij het midden van het eind van de boorpijp) direct tegengesteld aan het vierkante kader van de steun is, gebruik een vork om de tweede groef op te nemen stevig, en dan gebruikt de omgekeerde Motor, wanneer het vierkante kader van de staaflosinstallatie en de eerste groef van de boorpijp (de groef op het eind van het mannelijke gezamenlijke eind van de boorpijp van de boorpijp) direct tegenover zijn, de tweede vork om het op te nemen stevig, en de eerste vork (vierkante steun de vork in het kader) te nemen, de aandrijvingscilinder manipuleren om de staaflosinstallatie te maken de boor drijven staaf zich achteruit de te bewegen, wanneer de tweede groef van de tweede boorstaaf wordt gericht op de steungroef, keert de motor om, wanneer de schroeven van de twee boorstaven nadat de gesp wordt vrijgegeven, de eerste boorstaaf verwijderen, en op zijn beurt verwijdert dan elke boorstaaf.

 

4. Is vereisend aandacht in verrichting van belang:
①Op elk ogenblik, controleer de verbinding van de schroeven, de noten en de verbindingen van elk deel van de lucht en het water (wanneer het stof met water) wordt verwijderd en het vastmaken van het kader en de gastheer.
②Op elk ogenblik, neem de arbeidsvoorwaarden van het smeermiddel waar en controleer de smering van de de windmotor en pers.
③Maak regelmatig de pers en de windmotor met benzine of diesel schoon, en neem de schade van de motorbladen waar.
④De omgekeerde omwenteling wordt niet toegestaan wanneer het boren om de boorstaaf overhalen te verhinderen.
⑤Wanneer de machine ophoudt werkend in een korte periode, geef een kleine hoeveelheid luchtdruk om modder en zand te vermijden van het ingaan van de pers. Als het ophoudt lange tijd werkend, moet de pers aan een afstand worden opgeheven van 1-2 meters van de bodem van het gat. Moeilijke situatie het opnieuw.
⑥Tijdens het werk, besteed aandacht aan of het geluid van de pers en de verrichting van de machine normaal zijn. Als om het even welk abnormaal fenomeen wordt gevonden, zou de machine onmiddellijk voor inspectie afsluiten moeten zijn.
⑦; Wanneer het toevoegen van een nieuwe boorpijp, betaal bijzondere aandacht aan het schoonmaken van de boorpijp om zand te vermijden mengend in de pers om de delen te beschadigen of een sluitingsongeval te veroorzaken. (Gewoonlijk gebruiks samengeperste lucht om en was meerdere keren te blazen).
⑧Wanneer er water op de het werk oppervlakte is, gebruik een boorbeetje met grote diameter om het gat te openen, en neem dan het omhulsel op, en maak het omhulsel lang 100-200 mm om de grond bloot te stellen om slakkenmodder te verhinderen het gat in te gaan.

 

5. Machineonderhoud en smering:
①Aan het eind van elke verandering van werk, moet het vuil op de oppervlakte van de machine worden verwijderd.
②Het is strikt verboden om het te ontmantelen en leeg te maken op de het werk oppervlakte (behalve wanneer gedemonteerd in componenten voor gemakkelijk vervoer), om vermijden verliezend andere delen en schadelijk de essentiële onderdelen andere delen.
③Vul het smeermiddel regelmatig met olie om ervoor te zorgen dat de controleklep, de windmotor en de pers goede smering hebben.
④De versnellingsbak is gesmeerd met een mengsel van op calcium-gebaseerde vet en motorolie. De smeermiddelen zouden regelmatig moeten worden toegevoegd. Het is aangewezen dat het smeermiddel 1/3-2/3 van het dooshiaat bezet om de smering van de versnellingsbak te verzekeren.
⑤In het aandrijvings gezamenlijke deel, wegens de relatieve beweging van de glijdende plaat en het glijdende kader, kunnen het glijdende kader en de drukplaat en de glijdende plaat worden gedragen. Voor lichte wrijving, kan het aanpassingsstootkussen onder de drukplaat worden verwijderd. Wanneer de wrijving zwaar is, kunnen de drukplaat, de glijdende plaat of het glijdende kader worden vervangen. Om hoge het boren nauwkeurigheid te verzekeren.

 


 

Het gemeenschappelijke oplossen van problemen
1. Gebroken boorpijp:
①De meeste breuken van de boorpijp worden veroorzaakt door wrijving tussen de boorpijp en de gatenmuur, die de dikte van de muur van de boorpijp vermindert en de sterkte teveel verzwakt, veroorzakend de boorpijp om te breken.
②Preventieve behandeling: besteed aandacht aan inspectie wanneer het toevoegen van boorpijpen, en houd op gebruikend boorpijpen met bovenmatige slijtage.

 

2. De pers klinkt niet:
①Er zijn vier gemeenschappelijke situaties: (1) de klep is gebroken; (2) de gebroken ballast bij de staart van het boorbeetje gaat het cilinderblok in en blokkeert het hamerlichaam; (3) het uitlaatgat wordt geblokkeerd door rotsstof; (4) wanneer het beitelen, is er heel wat water in het gat en de uitlaatweerstand is groot, en de pers is niet gemakkelijk te beginnen.
②Behandelingsmethode: Wanneer de pers niet klinkt, controleer volgens de bovengenoemde vier redenen; de controlemethode is de pers op te heffen voor een tijdje, de uitlaatweerstand, een deel van het water te bespuiten, en dan het langzaam te duwen tegen de bodem van het gat te verminderen. Wanneer deze methode niet werkt, zal het waarschijnlijk tot de eerste drie redenen behoren, en de pers moet voor het schoonmaken worden verwijderd of worden vervangen.

 

3. Geplakt
1 - naast de complexe vorming die de machine kan veroorzaken om tijdens normale boring te blokkeren, zijn er ook de volgende redenen:① . Het boorbeetje heeft vleugels gebroken; ②. Het nieuwe boorbeetje is groter dan de originele diameter; ③. De machine wordt verplaatst tijdens rotsboring. Dientengevolge, wordt het boringshulpmiddel doen afwijken in het gat; ④. De rotsen vallen van de gat muur of het openen of ontmoeten grote barsten of holen tijdens rotsboring; ⑤ wanneer er een gebroken streek met gele modder en gebroken stenen is, kan het rotsstof niet worden gelost; ⑥. Achteloosheid in verrichting. Toen de boring lange tijd werd tegengehouden, werd het rotsstof niet weggeblazen, en het boringshulpmiddel werd niet opgeheven, zodat de pers door het rotsstof werd begraven.
2 - verwerkingsprocédé: Wat betreft de sterkte van het huidige boorbeetje, is de gebroken vleugel fundamenteel geëlimineerd geweest. In het geval van speciale omstandigheden, kan het rotsstof bij de bodem van het gat eerst worden weggeblazen, en dan kan een sectie van naadloze buis met een diameter gelijkend op de gatendiameter binnen worden geïnstalleerd. Gevuld met boter of asfalt, sluit de boorpijp aan de bodem van het gat aan, en neem de gebroken vleugel bij de bodem van het gat. Wanneer het ontmoeten van de laatste vijf geplakte boren, is de ernstigere situatie dat de boor niet kan worden opgeheven en niet kan worden neergezet. De windmotor roteert niet en de pers klinkt niet. Op dit ogenblik, is de enige manier om het boorhulpmiddel te draaien torsie toe te passen of hulphulpmiddelen te gebruiken helpen het opheffen, en dan het boorhulpmiddel opheffen terwijl de lucht wordt geleverd tot de fout wordt geëlimineerd. Wanneer re-borend de rots, pas druk toe eerst, en dan geleidelijk aan verhoging aan normale werkdruk.

 

4. Beetjefragmenten, hoeken, en spaanders:
①Wanneer de boorpijp wordt gestuiterd, kan het de uitwisselingsplaats van de verandering van de rotsvorming of het steenblok zijn of het legeringsblad is in het gevallen. Oordelend van de verschijning, als het legeringsblad wordt gelaten vallen, kan de lengte nauwelijks worden gevergd, en de afstraffing van de boorpijp is ritmischer.
②Wanneer men bevestigt dat het legeringsstuk is gelaten vallen, kan het boorhulpmiddel worden opgeheven om het legeringsblok met een sterke het blazen methode uit te blazen. Wanneer het niet kan uit worden geblazen, kan het ook worden genomen door de gebroken vleugel van het boorbeetje, zoals te behandelen wanneer er een fout of een gebroken streek in het gat zijn. , Druk de legering in de muur van het gat in deze plaatsen, neem het of niet, vervang het boorbeetje en blijf boor.

 

5. Voorzorgsmaatregelen voor het gebruik van windmotoren:
①Alvorens de motor en de slang aan te sluiten, zou de slang zorgvuldig moeten worden schoongemaakt. U kunt de luchtklep van de pijpleiding openen gedurende enkele seconden, en dan de slang met samengeperste lucht blazen alvorens te verbinden.
②De verbinding tussen de motor en de slang moet vast zijn.
③Vóór verrichting, is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het smeermiddel smeerolie heeft en de smeerolieweg gedeblokkeerd is. Het wordt niet toegestaan om bij gebrek aan smeerolie te werken.
④Wanneer de motor om wordt gevonden abnormaal te lopen, houd onmiddellijk het werk tegen en voer onderhoud uit. Het is verboden om op de het werk oppervlakte te ontmantelen en leeg te maken.